У Тузли преминуо бивши функционер СДП-а БиХ Хакија Мехољиц: До краја живота тврдио да је Изетбеговић продао Сребреницу

Д. М.
У Тузли преминуо бивши функционер СДП-а БиХ Хакија Мехољиц: До краја живота тврдио да је Изетбеговић продао Сребреницу

Тузла - Хакија Мехољић, ратни начелник полиције у Сребреници и дугогодишњи функционер СДП-а БиХ који је у мају ове године искључен из те странке преминуо је јуче ујутро у 70. години у Универзитетском клиничком центру Тузла, потврђено је из ове медицинске установе.

Према ријечима љекара, Мехољић је у Универзитетски клинички центар Тузла примљен у уторак око 17 часова усљед излива крви у мозак од чијих посљедица је и преминуо рано ујутро око четири сата.

Подсјећања ради, Хакија Мехољић је у неколико наврата јавно тврдио да је ратни бошњачки лидер Алија Изетбеговић продао” Сребреницу.

- На сребреничкој крви заустављен је рат у БиХ. Сребреница је продата да би Сарајево било кантон. Био сам у сребреничкој делегацији 1993. године у Сарајеву када нам је Алија Изетбеговић предложио да се Сребреница жртвује за Вогошћу. Алија је тада тражио не да се убије, него закоље 5.000 Бошњака у Сребреници. Били смо у сарајевском хотелу “Холидеј ин” када сам устао и питао га је ли он луд и ко ће поубијати толики народ. Послије тога чекао се само повољан тренутак да се умијеша међународна заједница и то се, нажалост, десило 1995. године. Алија Изетбеговић је аминовао да се дозволи геноцид, а Срби су насјели на нешто што је раније спремано - говорио је Мехољић неколико пута у интервјуима и јавним наступима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана