U Austriji novi rekordan broj umrlih, pljušte kazne zbog nepoštivanja mjera

Tanjug
U Austriji novi rekordan broj umrlih, pljušte kazne zbog nepoštivanja mjera

BEČ- Restriktivnim mjerama austrijska vlada uspjela je da smanji dnevni broj novozaraženih virusom korona, ali ta zemlja i dalje bileži visok broj umrlih od posljedica "kovida-19".

U posljednja 24 časa zabeležen je novi negativni rekord, pošto su preminule 132 osobe koje su bile inficirane virusom korona, čime je ukupan broj umrlih dostigao 3.018.

Istovremeno, registrovano je 4.669 novih slučajeva zaraze.

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata opao je za 111, a i na intenzivnoj njezi, poslije dužeg vremena, broj pacijenata pao je na ispod 700, odnosno na 688.

Trenutno se u bolnicama širom Austrije nalazi 4.297 osoba.

U međuvremenu austrijska policija ima pune ruke posla da obezbijedi poštovanje mjera za suzbijanje širenja virusa, što potvrđuju i podaci o napisanim kaznama - oko 3.000 kazni i prijava je policija napisala od početka primjene drugog zaključavanja zemlje.

Najveći dio, odnosno 2.208, otpada na prijave na osnovu "Zakona o kovidu -19", a 675 su novčane kazne zbog kršenja mjera.

Samo u petak policija je zbog nepoštovanja mjera podnijela 222 prijave i 67 kazni.

Veliki broj tih prijava podnijet je protiv učesnika protesta u više austrijskih gradova protiv mjera vlade, na kojima učesnici nisu, kako je to obavezno, nosili zaštitne maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana