У Аустрији нови рекордан број умрлих, пљуште казне због непоштивања мјера

Танјуг
У Аустрији нови рекордан број умрлих, пљуште казне због непоштивања мјера

БЕЧ- Рестриктивним мјерама аустријска влада успјела је да смањи дневни број новозаражених вирусом корона, али та земља и даље билежи висок број умрлих од посљедица "ковида-19".

У посљедња 24 часа забележен је нови негативни рекорд, пошто су преминуле 132 особе које су биле инфициране вирусом корона, чиме је укупан број умрлих достигао 3.018.

Истовремено, регистровано је 4.669 нових случајева заразе.

Број хоспитализованих ковид пацијената опао је за 111, а и на интензивној њези, послије дужег времена, број пацијената пао је на испод 700, односно на 688.

Тренутно се у болницама широм Аустрије налази 4.297 особа.

У међувремену аустријска полиција има пуне руке посла да обезбиједи поштовање мјера за сузбијање ширења вируса, што потврђују и подаци о написаним казнама - око 3.000 казни и пријава је полиција написала од почетка примјене другог закључавања земље.

Највећи дио, односно 2.208, отпада на пријаве на основу "Закона о ковиду -19", а 675 су новчане казне због кршења мјера.

Само у петак полиција је због непоштовања мјера поднијела 222 пријаве и 67 казни.

Велики број тих пријава поднијет је против учесника протеста у више аустријских градова против мјера владе, на којима учесници нису, како је то обавезно, носили заштитне маске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана