Turković: Bajden ne misli da se sve vrti oko njega, za razliku od Trampa

GS
Turković: Bajden ne misli da se sve vrti oko njega, za razliku od Trampa

SARAJEVO – Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković uoči inauguracije izabradnog presjednika SAD Džoa Bajdena istakla je da cijeli svijet dočekuje inauguraciju u okolnostima koje do sada nisu zapamćene, prenio je portal Kliks.

Uz ocjenu da predsjednika Bajdena i novu administraciju očekuje izuzetno težak početak mandata i suočavanje sa nizom izazova na domaćem terenu, ali i međunarodnom planu, kaže da je za očekivati da će "Bajden vrijedno raditi na smirivanju tenzija i kreiranju politike koja će u svojoj suštini negirati zaostavštine 'trampizma'", ali smatra da će biti veoma teško ujediniti polarizovanu Ameriku.

- Bajden je oduvijek bio poznat kao osoba koja aktivno radi na traženju kompromisa. Uvjerena sam da će aktivno sarađivati i sa republikancima koji su spremni na kompromise. Ali uništavanje virusa mržnje i netolerancije, koji je duboko ukorijenjen u američkom društvu će biti jako teško. Za razliku od Trampa, Bajden ne misli da se sve vrti oko njega. Tako da vjerujem da je on pravi predsjednik za ovo vrijeme  - kaže Turkovićeva.

Smatra da su SAD veliki prijatelj BiH da je najveća svjetska sila "uvijek u kontinuitetu, bez obzira na to ko se nalazio na čelu SAD, imala sličan odnos prema BiH i poglede na njenu budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana