Турковић: Бajден не мисли да се све врти око њега, за разлику од Трaмпа

ГС
Турковић: Бajден не мисли да се све врти око њега, за разлику од Трaмпа

САРАЈЕВО – Министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић уочи инаугурације изабрадног пресједника САД Џоа Бајдена истакла је да цијели свијет дочекује инаугурацију у околностима које до сада нису запамћене, пренио је портал Кликс.

Уз оцјену да предсједника Бајдена и нову администрацију очекује изузетно тежак почетак мандата и суочавање са низом изазова на домаћем терену, али и међународном плану, каже да је за очекивати да ће "Бајден вриједно радити на смиривању тензија и креирању политике која ће у својој суштини негирати заоставштине 'трампизма'", али сматра да ће бити веома тешко ујединити поларизовану Америку.

- Бајден је одувијек био познат као особа која активно ради на тражењу компромиса. Увјерена сам да ће активно сарађивати и са републиканцима који су спремни на компромисе. Али уништавање вируса мржње и нетолеранције, који је дубоко укоријењен у америчком друштву ће бити јако тешко. За разлику од Трампа, Бајден не мисли да се све врти око њега. Тако да вјерујем да је он прави предсједник за ово вријеме  - каже Турковићева.

Сматра да су САД велики пријатељ БиХ да је највећа свјетска сила "увијек у континуитету, без обзира на то ко се налазио на челу САД, имала сличан однос према БиХ и погледе на њену будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана