Runić: Neću pristajati na ucjene pojedinaca

Srna
Runić: Neću pristajati na ucjene pojedinaca

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić poručila je da neće pristajati na ucjene da bi ispunjavala želje pojedinaca kada je riječ o konstituisanju lokalnog parlamenta.

Runićeva je navela da tri člana, od ukupno osam iz kluba odbornika SNSD-a, nisu podržala dogovor postignut ranije u stranci, već su se iznenada pojavili sa nerealnim zahtjevima.

“SNSD okuplja aktiviste koji opšti interes stavljaju iznad ličnog. Pojedinci su iskoristili priliku da isključe SNSD iz vlasti na nivou kantona, sada to rade na nivou opštine po nalogu interesnih grupa iz Livanjskog kantona”, navela je Runićeva.

Ona je dodala da je kao načelnik trenutno bez skupštinske većine, sa časnim, školovanim i dostojanstvenim odbornicima koji su manjina u sadašnjem sazivu opšinskog Vijeća u Drvaru.

“SNSD kao najveća politička partija koju su navedeni odbornici iskoristili da dobiju povjerenje građana neće pristajati na ucjene pojedinaca”, naglasila je Runićeva Srni nakon što nije konstitusano opštinsko Vijeće.

Runićeva je dodala da su trenutna politička previranja povezana sa konstituisanjem kantonalne Skupštine i bivšim članovima SNSD-a koji su samostalnim djelovanjem omogućili da u sazivu nove Vlade nema nijedne srpske političke partije, te da zbog svega pomenutog ispaštaju građani.

“Nažalost, pojedinci su pogrešno procjenjeni i sad ispašta izvršna vlast. Opština Drvar nema usvojen budžet, pa ni odluku o privremenom finansiranju. U narednom periodu spremna sam raditi jedino u interesu građana, savjesno i odgovorno”, poručila je Runićeva.

Konstitutivna sjednica opštinskog Vijeća u Drvaru prije nekoliko dana je prekinuta nakon što su odbornici položli zakletvu. Još nisu izabrana radna tijela, ni predsjednik lokalnog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana