Рунић: Нећу пристајати на уцјене појединаца

Срна
Рунић: Нећу пристајати на уцјене појединаца

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић поручила је да неће пристајати на уцјене да би испуњавала жеље појединаца када је ријеч о конституисању локалног парламента.

Рунићева је навела да три члана, од укупно осам из клуба одборника СНСД-а, нису подржала договор постигнут раније у странци, већ су се изненада појавили са нереалним захтјевима.

“СНСД окупља активисте који општи интерес стављају изнад личног. Појединци су искористили прилику да искључе СНСД из власти на нивоу кантона, сада то раде на нивоу општине по налогу интересних група из Ливањског кантона”, навела је Рунићева.

Она је додала да је као начелник тренутно без скупштинске већине, са часним, школованим и достојанственим одборницима који су мањина у садашњем сазиву опшинског Вијећа у Дрвару.

“СНСД као највећа политичка партија коју су наведени одборници искористили да добију повјерење грађана неће пристајати на уцјене појединаца”, нагласила је Рунићева Срни након што није конститусано општинско Вијеће.

Рунићева је додала да су тренутна политичка превирања повезана са конституисањем кантоналне Скупштине и бившим члановима СНСД-а који су самосталним дјеловањем омогућили да у сазиву нове Владе нема ниједне српске политичке партије, те да због свега поменутог испаштају грађани.

“Нажалост, појединци су погрешно процјењени и сад испашта извршна власт. Општина Дрвар нема усвојен буџет, па ни одлуку о привременом финансирању. У наредном периоду спремна сам радити једино у интересу грађана, савјесно и одговорно”, поручила је Рунићева.

Конститутивна сједница општинског Вијећа у Дрвару прије неколико дана је прекинута након што су одборници положли заклетву. Још нису изабрана радна тијела, ни предсједник локалног парламента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана