Rajko Papović novi predsjednik Prve SDS

Srna
Rajko Papović novi predsjednik Prve SDS

BANjALUKA - Rajko Papović izabran je danas na izbornoj skupštini Prve SDS za novog predsjednika stranke.

Papović, koji je na mjestu predsjednika stranke zamijenio Radomira Lukića, rekao je novinarima u Banjaluci da je Prva SDS na dobrom putu očuvanja Republike Srpske.

-Prva SDS je čvrsto uz svoj narod, a on bira svoje politike i političke vođe, a oni biraju izvršnu vlast koja je u službi naroda i čuvaće i štititi Srpsku - naglasio je Papović.

Počasni predsjednik Prve SDS Božidar Vučurević rekao je da je SDS početkom devedesetih godina bila državotvorna stranka, ali “kada se u sve umiješao strani faktor” stranačko rukovodstvo je povelo SDS u pravcu u kojem “drugi zapovijedaju”.

-Mi smo onda donijeli odluku da formiramo Prvu SDS jer nismo smjeli da dozvolimo da državotvorna stranka propadne - naglasio je Vučurević.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da stranka na čijem je čelu i Prva SDS baštine zajednički program i principe u okviru nacionalnih interesa, tradicije i običaja.

Govoreći o situaciji u SDS-u, Banjac je rekao da se stranka počela urušavati onog trenutka kada su pojedinci stavili svoje interese ispred interesa SDS-a i njenog programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana