Рајко Паповић нови предсједник Прве СДС

Срна
Рајко Паповић нови предсједник Прве СДС

БАЊАЛУКА - Рајко Паповић изабран је данас на изборној скупштини Прве СДС за новог предсједника странке.

Паповић, који је на мјесту предсједника странке замијенио Радомира Лукића, рекао је новинарима у Бањалуци да је Прва СДС на добром путу очувања Републике Српске.

-Прва СДС је чврсто уз свој народ, а он бира своје политике и политичке вође, а они бирају извршну власт која је у служби народа и чуваће и штитити Српску - нагласио је Паповић.

Почасни предсједник Прве СДС Божидар Вучуревић рекао је да је СДС почетком деведесетих година била државотворна странка, али “када се у све умијешао страни фактор” страначко руководство је повело СДС у правцу у којем “други заповиједају”.

-Ми смо онда донијели одлуку да формирамо Прву СДС јер нисмо смјели да дозволимо да државотворна странка пропадне - нагласио је Вучуревић.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да странка на чијем је челу и Прва СДС баштине заједнички програм и принципе у оквиру националних интереса, традиције и обичаја.

Говорећи о ситуацији у СДС-у, Бањац је рекао да се странка почела урушавати оног тренутка када су појединци ставили своје интересе испред интереса СДС-а и њеног програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана