“Rajaner” uveo liniju Geteborg-Banjaluka-Geteborg

Srna
“Rajaner” uveo liniju Geteborg-Banjaluka-Geteborg

BANjALUKA - Avio-kompanija “Rajaner” saopštila je da je večeras poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg, koja je uspostavljena od danas na banjalučkom aerodromu.

“Ovim promotivnim letom kompanija žRajanerž donosi i akciju na cijene karata”, saopšteno je iz “Rajanera”.

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Geteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja “Rajanera” za ovu godinu.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj cijeni od 14,99 evra za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici “Rajanera” do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja “Rajanera”, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

“Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom žRajanerž”, rekao je Račić.

U saopštenju “Aerodroma Republike Srpske” Banjaluka su podsjetili da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije “Er Srbija” na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično /ponedjeljak i petak/ i “Rajaner” sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično /petak, nedjelja/ .

U saopštenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana