“Рајанер” увео линију Гетеборг-Бањалука-Гетеборг

Срна
“Рајанер” увео линију Гетеборг-Бањалука-Гетеборг

БАЊАЛУКА - Авио-компанија “Рајанер” саопштила је да је вечерас полетио први авион на новој линији Гетеборг-Бањалука-Гетеборг, која је успостављена од данас на бањалучком аеродрому.

“Овим промотивним летом компанија жРајанерж доноси и акцију на цијене карата”, саопштено је из “Рајанера”.

Ова водећа европска ваздухопловна компанија је навела да ће лет на релацији Бањалука-Гетеборг летјети два пута седмично, у оквиру зимског реда летења “Рајанера” за ову годину.

Покренуо је и продају карата по промотивној цијени од 14,99 евра за путовања до децембра, које су доступне за резервацију само на интернет страници “Рајанера” до уторка у поноћ 27. октобра.

Генерални директор Аеродрома Бањалука Милан Рачић рекао је да се радује новом реду летења “Рајанера”, те сматра веома значајним почетак саобраћаја ка Шведској.

“Настављамо одличну сарадњу са компанијом жРајанерж”, рекао је Рачић.

У саопштењу “Аеродрома Републике Српске” Бањалука су подсјетили да је пандемија вируса корона негативно утицала на одржавање и развој авио-саобраћаја на бањалучком аеродрому, па је у првом полугодишту остварено укупно 654 летова, што је у односу на прво полугодиште 2019. године мање за 47,17 одсто, а у истом периоду превезено је 32.978 путника, односно мање за 50,29 одсто.

Бањалучки аеродром зимску сезону летења почиње летовима компаније “Ер Србија” на линији Београд-Бањалука-Београд два пута седмично /понедјељак и петак/ и “Рајанер” са летовима Гетеборг-Бањалука-Гетеборг, такође два пута седмично /петак, недјеља/ .

У саопштењу бањалучког аеродрома се наводи да су у складу са свим захтјевима надлежних институција за спречавање ширења вируса корона спремни за одржавање постојећег саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана