Pi­ta­nje li­tvan­skih po­tra­ži­va­nja prav­no za­vr­še­no

Srna
Pi­ta­nje li­tvan­skih po­tra­ži­va­nja prav­no za­vr­še­no

Zvor­nik - Me­nadž­ment kom­pa­ni­je "Alu­mi­na" iz Zvor­ni­ka sa­op­štio je da je pi­ta­nje li­tvan­skih po­tra­ži­va­nja prav­no za­vr­še­no.

- Ovo je naj­vi­ši in­te­res i po­bje­da Re­pu­bli­ke Srp­ske - pi­še u sa­op­šte­nju u ko­jem me­nadž­ment "Alu­mi­ne" de­man­tu­je tekst ob­ja­vljen na por­ta­lu "Ka­pi­tal" pod na­zi­vom "Ze­le­no svje­tlo za iz­vr­še­nje nad 'Alu­mi­nom'", ko­jim se im­pli­ci­ra po­sto­ja­nje le­ga­li­te­ta u po­gle­du kon­tro­verz­nih po­tra­ži­va­nja i po­stup­ka ko­je vo­di li­tvan­ska Ukio ban­ka i fo­čan­ski "Pav­gord" pro­tiv "Alu­mi­ne" i "Bir­ča".

Iz "Alu­mi­ne" su na­ve­li da su naj­vi­še pra­vo­sud­ne in­stan­ce Re­pu­bli­ke Srp­ske ko­je se ba­ve pri­vred­nim pra­vom da­le svoj sud u ovom po­gle­du.

- Okru­žni pri­vred­ni sud u Bi­je­lji­ni je još u apri­lu 2017. go­di­ne utvr­dio da ova po­tra­ži­va­nja ne po­sto­je, što je 2018. go­di­ne po­tvr­dio i Vr­hov­ni sud Re­pu­bli­ke Srp­ska, od­bi­ja­ju­ći re­vi­zi­ju Ukio ban­ke - sa­op­šte­no je iz "Alu­mi­ne".

U sa­op­šte­nju je na­ve­de­no da svi dru­gi po­stup­ci ko­ji se vo­de od in­te­re­sne gru­pe ko­ja za­stu­pa li­tvan­sko po­tra­ži­va­nje sa­mo de­ro­gi­ra­ju ra­ni­je pre­su­de naj­vi­ših pra­vo­sud­nih in­stan­ci i uvo­de pot­pun ne­red i ha­o­tič­no sta­nje u pra­vo­su­đe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana