Пи­та­ње ли­тван­ских по­тра­жи­ва­ња прав­но за­вр­ше­но

Срна
Пи­та­ње ли­тван­ских по­тра­жи­ва­ња прав­но за­вр­ше­но

Звор­ник - Ме­наџ­мент ком­па­ни­је "Алу­ми­на" из Звор­ни­ка са­оп­штио је да је пи­та­ње ли­тван­ских по­тра­жи­ва­ња прав­но за­вр­ше­но.

- Ово је нај­ви­ши ин­те­рес и по­бје­да Ре­пу­бли­ке Срп­ске - пи­ше у са­оп­ште­њу у ко­јем ме­наџ­мент "Алу­ми­не" де­ман­ту­је текст об­ја­вљен на пор­та­лу "Ка­пи­тал" под на­зи­вом "Зе­ле­но свје­тло за из­вр­ше­ње над 'Алу­ми­ном'", ко­јим се им­пли­ци­ра по­сто­ја­ње ле­га­ли­те­та у по­гле­ду кон­тро­верз­них по­тра­жи­ва­ња и по­ступ­ка ко­је во­ди ли­тван­ска Укио бан­ка и фо­чан­ски "Пав­горд" про­тив "Алу­ми­не" и "Бир­ча".

Из "Алу­ми­не" су на­ве­ли да су нај­ви­ше пра­во­суд­не ин­стан­це Ре­пу­бли­ке Срп­ске ко­је се ба­ве при­вред­ним пра­вом да­ле свој суд у овом по­гле­ду.

- Окру­жни при­вред­ни суд у Би­је­љи­ни је још у апри­лу 2017. го­ди­не утвр­дио да ова по­тра­жи­ва­ња не по­сто­је, што је 2018. го­ди­не по­твр­дио и Вр­хов­ни суд Ре­пу­бли­ке Срп­ска, од­би­ја­ју­ћи ре­ви­зи­ју Укио бан­ке - са­оп­ште­но је из "Алу­ми­не".

У са­оп­ште­њу је на­ве­де­но да сви дру­ги по­ступ­ци ко­ји се во­де од ин­те­ре­сне гру­пе ко­ја за­сту­па ли­тван­ско по­тра­жи­ва­ње са­мо де­ро­ги­ра­ју ра­ни­је пре­су­де нај­ви­ших пра­во­суд­них ин­стан­ци и уво­де пот­пун не­ред и ха­о­тич­но ста­ње у пра­во­су­ђе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана