Otvara se novi izolatorijum i mobilizuje medicinsko osoblje u Kantonu Sarajevo

Srna
Otvara se novi izolatorijum i mobilizuje medicinsko osoblje u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Novi izolatorijum otvara se u Kantonu Sarajevo zbog povećanog broja oboljelih od virusa korona i biće mobilizovani zdravstveni radnici iz svih ustanova zdravstva u ovom kantonu, piše “Avaz”.

Predsjednik kantonalne Vlade Mario Nenadić istakao je da ga je jutros pozvala direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sabija Izetbegović da otvore izolatorijum u Željezničkom školskom centru u Buća Potoku.

Nenadić je rekao je da će danas biti održana i vanredna sjednica Vlade i Kriznog štaba gdje će zatražiti da nadležna inspekcija izvrši kontrolu o pitanju izolatorijuma.

On je istakao da je federalni ministar zdravstva izdao naredbu o tome da sve javno-zdravstvene ustanove stave u funkciju sve raspoložive kapacitete, a Skupština Kantona Sarajevo je naložila stavljanje u funkciju, i to odmah Infektivne klinike na Kliničkom centru.

Nenadić je napomenuo da je kantonalna Vlada u nekoliko navrata do sada odobrila više od 300 zdravstvenih novih radnika u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, te osigurala neophodna sredstva i opremu.

“Ova vlada je za potrebe zdravstva uložila puno, te do kraja godine obezbijedila svu neophodnu zaštitnu medicinsku opremu”, istakao je Nenadić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana