Отвара се нови изолаторијум и мобилизује медицинско особље у Кантону Сарајево

Срна
Отвара се нови изолаторијум и мобилизује медицинско особље у Кантону Сарајево

САРАЈЕВО - Нови изолаторијум отвара се у Кантону Сарајево због повећаног броја обољелих од вируса корона и биће мобилизовани здравствени радници из свих установа здравства у овом кантону, пише “Аваз”.

Предсједник кантоналне Владе Марио Ненадић истакао је да га је јутрос позвала директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Сабија Изетбеговић да отворе изолаторијум у Жељезничком школском центру у Бућа Потоку.

Ненадић је рекао је да ће данас бити одржана и ванредна сједница Владе и Кризног штаба гдје ће затражити да надлежна инспекција изврши контролу о питању изолаторијума.

Он је истакао да је федерални министар здравства издао наредбу о томе да све јавно-здравствене установе ставе у функцију све расположиве капацитете, а Скупштина Кантона Сарајево је наложила стављање у функцију, и то одмах Инфективне клинике на Клиничком центру.

Ненадић је напоменуо да је кантонална Влада у неколико наврата до сада одобрила више од 300 здравствених нових радника у јавним здравственим установама у Кантону Сарајево, те осигурала неопходна средства и опрему.

“Ова влада је за потребе здравства уложила пуно, те до краја године обезбиједила сву неопходну заштитну медицинску опрему”, истакао је Ненадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана