Otac i sin iz Srbije uhapšeni zbog ubistva dilera u Parizu

Agencije
Otac i sin iz Srbije uhapšeni zbog ubistva dilera u Parizu

Srbin Đorđe P. (21) i njegov otac Zvonko P. (45) uhapšeni su zbog sumnje da su 6. jula u Parizu ubili Ousmana S. (20) tokom kriminalnog obračuna dvije bande narko-dilera.

Kako prenose francuski mediji, sumnja se da je ubistvu prethodila svađa oca i sina sa grupom mladića, a Srbi su poslije zločina pobjegli iz Francuske.

“Ubistvo se dogodilo oko 3.30 u Ulici Aleksandra Fleminga. Kobne večeri Srbi su došli u tu ulicu automobilom audi A3 i kombijem, a grupa mladića je već tu stajala. Nastali su svađa i metež, a onda su odjeknuli pucnji. Ousmana S. je metak pogodio u glavu. Pošto se žrtva srušila u lokvi krvi, napadači su sjeli u automobil i kombi i otišli. Prijatelji su ranjenog momka stavili u auto i odvezli ga u bolnicu, ali je on poslije četiri dana preminuo. Takođe, u ovom obračunu ranjen je još jedan mladić, Ousmanov drug, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno”, prenijeli su francuski mediji.

Ubrzo poslije zločina, istražioci su došli do informacija da se radi o obračunu dvije grupe dilera droge.

“Sumnja se da su otac i sin iz Srbije pripadali jednoj bandi uličnih preprodavaca narkotika, dok je ubijeni mladić pripadao drugoj. Navodno, kobne noći oni su se našli kako bi raščistili račune oko prevlasti na teritoriji”, pišu mediji iz Francuske.

Tamošnji mediji prenose da su Zvonko P. i njegov sin Đorđe pokušali da se dokopaju Srbije, ali da u tome nisu uspjeli, prenosi “Kurir.rs“.

“Njih dvojica su otišla u Švajcarsku, odakle su htjeli da pređu u Srbiju, ali u tome nisu uspjeli. Dva mjeseca poslije zločina policija je uhapsila osumnjičenog Zvonka. On je prvo negirao krivicu, tvrdeći da se 6. jula slučajno našao na mjestu zločina jer je pomagao nekome u selidbi. Međutim, kasnije je priznao da je imao pištolj i da je pucao. On je promijenio priču, najvjerovatnije da bi zaštitio sina”, prenijeli su mediji.

Ubrzo nakon oca, u Cirihu je uhapšen i sin, prenosi “Telegraf.rs“.

“Đorđe se predao po savjetu advokata, nakon što je njegov otac preuzeo krivicu na sebe. Obojica se nalaze u pritvoru u Francuskoj i suočavaju se s optužbama za ubistvo”, rekli su izvori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana