Отац и син из Србије ухапшени због убиства дилера у Паризу

Агенције
Отац и син из Србије ухапшени због убиства дилера у Паризу

Србин Ђорђе П. (21) и његов отац Звонко П. (45) ухапшени су због сумње да су 6. јула у Паризу убили Оусмана С. (20) током криминалног обрачуна двије банде нарко-дилера.

Како преносе француски медији, сумња се да је убиству претходила свађа оца и сина са групом младића, а Срби су послије злочина побјегли из Француске.

“Убиство се догодило око 3.30 у Улици Александра Флеминга. Кобне вечери Срби су дошли у ту улицу аутомобилом ауди А3 и комбијем, а група младића је већ ту стајала. Настали су свађа и метеж, а онда су одјекнули пуцњи. Оусмана С. је метак погодио у главу. Пошто се жртва срушила у локви крви, нападачи су сјели у аутомобил и комби и отишли. Пријатељи су рањеног момка ставили у ауто и одвезли га у болницу, али је он послије четири дана преминуо. Такође, у овом обрачуну рањен је још један младић, Оусманов друг, а његово здравствено стање је сада стабилно”, пренијели су француски медији.

Убрзо послије злочина, истражиоци су дошли до информација да се ради о обрачуну двије групе дилера дроге.

“Сумња се да су отац и син из Србије припадали једној банди уличних препродаваца наркотика, док је убијени младић припадао другој. Наводно, кобне ноћи они су се нашли како би рашчистили рачуне око превласти на територији”, пишу медији из Француске.

Тамошњи медији преносе да су Звонко П. и његов син Ђорђе покушали да се докопају Србије, али да у томе нису успјели, преноси “Курир.рс“.

“Њих двојица су отишла у Швајцарску, одакле су хтјели да пређу у Србију, али у томе нису успјели. Два мјесеца послије злочина полиција је ухапсила осумњиченог Звонка. Он је прво негирао кривицу, тврдећи да се 6. јула случајно нашао на мјесту злочина јер је помагао некоме у селидби. Међутим, касније је признао да је имао пиштољ и да је пуцао. Он је промијенио причу, највјероватније да би заштитио сина”, пренијели су медији.

Убрзо након оца, у Цириху је ухапшен и син, преноси “Телеграф.рс“.

“Ђорђе се предао по савјету адвоката, након што је његов отац преузео кривицу на себе. Обојица се налазе у притвору у Француској и суочавају се с оптужбама за убиство”, рекли су извори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана