Kišovito za vikend, ali i naredne sedmice

Srna
Kišovito za vikend, ali i naredne sedmice

Zagreb - Hrvatski meteorolozi najavili su kišu za vikend, ponegdje i obilniju s pljuskovima i grmljavinom, a kišovito će biti i naredne sedmice.

Zbog obilne kiše i vjetra za danas je upaljen žuti meteoalarm za cijelo primorje, posebno za sjeverni Jadran, gdje su mjestimično mogući snažni pljuskovi, a prijete i bujične poplave, prenose hrvatski mediji.

Na jugu Dalmacije meteoalarm je upaljen zbog jakih i olujnih udara juga i jugozapadnjaka. Jak vjetar očekuje se i na obali Istre.

Prema prognozi meteorologa, mraz se očekuje sutra ujutro, a može ga biti i u ponedjeljak, kada je moguća i magla. Temperatura vazduha se neće znatnije mijenjati.

Iz hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda su najavili da će sutra doći do smanjenja oblačnosti, tako da se prvog dana naredne sedmice očekuje suvo vrijeme i sa sunčanim razdobljima, a ponegdje maglovito.

U drugom dijelu utorka ponovno će padati kiša. Kišovito će biti i u nastavku naredne sedmice. Temperatura vazduha se neće zamjetno mijenjati, a u ponedjeljak ujutro mjestimično može biti i slabog mraza, kažu u Hidrometeorološkom zavodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana