Кишовито за викенд, али и наредне седмице

Срна
Кишовито за викенд, али и наредне седмице

Загреб - Хрватски метеоролози најавили су кишу за викенд, понегдје и обилнију с пљусковима и грмљавином, а кишовито ће бити и наредне седмице.

Због обилне кише и вјетра за данас је упаљен жути метеоаларм за цијело приморје, посебно за сјеверни Јадран, гдје су мјестимично могући снажни пљускови, а пријете и бујичне поплаве, преносе хрватски медији.

На југу Далмације метеоаларм је упаљен због јаких и олујних удара југа и југозападњака. Јак вјетар очекује се и на обали Истре.

Према прогнози метеоролога, мраз се очекује сутра ујутро, а може га бити и у понедјељак, када је могућа и магла. Температура ваздуха се неће знатније мијењати.

Из хрватског Државног хидрометеоролошког завода су најавили да ће сутра доћи до смањења облачности, тако да се првог дана наредне седмице очекује суво вријеме и са сунчаним раздобљима, а понегдје магловито.

У другом дијелу уторка поновно ће падати киша. Кишовито ће бити и у наставку наредне седмице. Температура ваздуха се неће замјетно мијењати, а у понедјељак ујутро мјестимично може бити и слабог мраза, кажу у Хидрометеоролошком заводу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана