Đokić: Težimo ka modernizaciji partije

Srna
Đokić: Težimo ka modernizaciji partije

PRIJEDOR - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da u ovoj partiji teže ka njenoj modernizaciji.


“Time želimo da razvijemo dodatni interes građana za ideju i sadržaj oko kojeg okupljamo ljude u Republici Srpskoj i šire”, rekao je Đokić u Prijedoru, gdje je danas predsjedavao sjednicom Glavnog odbora stranke.

On je pojasnio da je sjednica održana u Prijedoru kako bi dali podršku dobrom radu Gradskog odbora, koji je veoma marljivo radio i postao dio lokalne vlasti u Prijedoru.

“U skladu sa tim želimo da preuzmemo dio odgovornosti za funkcionisanje ove vlasti, za sve rezultate, pa i probleme koji mogu nastati. Grad Prijedor smatramo važnim regionalnim središtem Republike Srpske i mislim da i na taj način naša partija održava svoju politiku podrške ravnomjernom razvoju i zastupljenosti svih regija Republike Srpske”, rekao je Đokić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora.

On je dodao da su teme današnje sjednice bile i aktuelna politička situacija, te da ova stranka želi da maksimalno posvećeno radi na punoj saradnji sa svim nosiocima sistema vlasti unutar Republike Srpske.

Đokić je napomenuo da je njihova orijentacija borba za ekonomski razvoj Republike Srpske, za što kvalitetniju poziciju radnika, za bolje plate i veće penzije i bolji standard svakog čovjeka u Srpskoj, kao i za zaštitu svih građana, posebno za zaštitu zdravlja.

On je dodao da socijalisti smatraju da sva otvorena pitanja treba rješavati maksimalnom spremnošću na dijalog uz toleranciju, posebno u okviru vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

“Želimo da koalicija uspješno radi, da sarađujemo i da podignemo saradnju na još viši nivo jer smatram da samo zajedno, okupljeni oko zajedničkih ideja, ciljeva i politika možemo obezbijediti punu stabilnost Republike Srpske i razvijati je i u narednom periodu”, rekao je Đokić.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SP Igor Kneginjić izrazio je zadovoljstvo što je sjednica Glavnog odbora stranke održana u ovom gradu, te dodao da će u budućem periodu definisati platformu baziranu na osnovnim principa socijalizma uz akcenat na angažovanje mladih ljudi.

Na današnjoj sjednici usvojen je izvještaj o radu Glavnog izbornog štaba i program rada za ovu i dio naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana