Ђокић: Тежимо ка модернизацији партије

Срна
Ђокић: Тежимо ка модернизацији партије

ПРИЈЕДОР - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да у овој партији теже ка њеној модернизацији.


“Тиме желимо да развијемо додатни интерес грађана за идеју и садржај око којег окупљамо људе у Републици Српској и шире”, рекао је Ђокић у Приједору, гдје је данас предсједавао сједницом Главног одбора странке.

Он је појаснио да је сједница одржана у Приједору како би дали подршку добром раду Градског одбора, који је веома марљиво радио и постао дио локалне власти у Приједору.

“У складу са тим желимо да преузмемо дио одговорности за функционисање ове власти, за све резултате, па и проблеме који могу настати. Град Приједор сматрамо важним регионалним средиштем Републике Српске и мислим да и на тај начин наша партија одржава своју политику подршке равномјерном развоју и заступљености свих регија Републике Српске”, рекао је Ђокић новинарима након сједнице Главног одбора.

Он је додао да су теме данашње сједнице биле и актуелна политичка ситуација, те да ова странка жели да максимално посвећено ради на пуној сарадњи са свим носиоцима система власти унутар Републике Српске.

Ђокић је напоменуо да је њихова оријентација борба за економски развој Републике Српске, за што квалитетнију позицију радника, за боље плате и веће пензије и бољи стандард сваког човјека у Српској, као и за заштиту свих грађана, посебно за заштиту здравља.

Он је додао да социјалисти сматрају да сва отворена питања треба рјешавати максималном спремношћу на дијалог уз толеранцију, посебно у оквиру владајуће коалиције у Републици Српској.

“Желимо да коалиција успјешно ради, да сарађујемо и да подигнемо сарадњу на још виши ниво јер сматрам да само заједно, окупљени око заједничких идеја, циљева и политика можемо обезбиједити пуну стабилност Републике Српске и развијати је и у наредном периоду”, рекао је Ђокић.

Предсједник приједорског Градског одбора СП Игор Кнегињић изразио је задовољство што је сједница Главног одбора странке одржана у овом граду, те додао да ће у будућем периоду дефинисати платформу базирану на основним принципа социјализма уз акценат на ангажовање младих људи.

На данашњој сједници усвојен је извјештај о раду Главног изборног штаба и програм рада за ову и дио наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана