NPRS i DPRS nastavili onlajn emitovanje: Najbolje predstave za vjernu publiku

M. M.
NPRS i DPRS nastavili onlajn emitovanje: Najbolje predstave za vjernu publiku

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske i Dječije pozorište RS i ove sedmice za svoju vjernu publiku nastavili su onlajn emitovanje svojih predstava na zvaničnim “Jutjub” kanalima.

Svi ljubitelji pozorišta na kanalu Narodnog pozorišta RS imali su priliku da pogledaju predstavu “Ženidba i udadba”, koja je dostupna sedam dana nakon početka emitovanja. Na onlajn repertoaru večeras od 20 časova biće dostupna predstava “Revizor”, dok će u petak biti emitovan komad “Pigmalion”.

Na kanalu Dječijeg pozorišta RS emitovana je “Šumska čarolija”, dok će večeras biti prikazan komad “Princeza i zmaj”, a u subotu “Medvjedić Timotej”. Prikazivanje počinje od 18 časova.

- Prema broju pregleda na svim internet platformama uviđamo da hiljade roditelja i mališana na ovaj način uspijevaju da korisno i aktivno provedu vrijeme dok su u kući. Etička i profesionalna obaveza nacionalnog teatra je da na svaki način pokuša da učestvuje u svim mjerama kojima se naše društvo bori protiv pandemije virusa korona, te da na psihološkom nivou bude partner našim građanima da prevaziđu tjeskobu koja je neminovna zbog boravka u svojim domovima. Kako su u našem fokusu djeca, jer se ukupna situacija neminovno odražava i na njihovo raspoloženje i energiju, nastojimo da i ove nedjelje budu uz male ekrane, s glumcima i junacima maštovitih priča i bajki - naveli su iz DPRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana