НПРС и ДПРС наставили онлајн емитовање: Најбоље представе за вјерну публику

М. М.
НПРС и ДПРС наставили онлајн емитовање: Најбоље представе за вјерну публику

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске и Дјечије позориште РС и ове седмице за своју вјерну публику наставили су онлајн емитовање својих представа на званичним “Јутјуб” каналима.

Сви љубитељи позоришта на каналу Народног позоришта РС имали су прилику да погледају представу “Женидба и удадба”, која је доступна седам дана након почетка емитовања. На онлајн репертоару вечерас од 20 часова биће доступна представа “Ревизор”, док ће у петак бити емитован комад “Пигмалион”.

На каналу Дјечијег позоришта РС емитована је “Шумска чаролија”, док ће вечерас бити приказан комад “Принцеза и змај”, а у суботу “Медвједић Тимотеј”. Приказивање почиње од 18 часова.

- Према броју прегледа на свим интернет платформама увиђамо да хиљаде родитеља и малишана на овај начин успијевају да корисно и активно проведу вријеме док су у кући. Етичка и професионална обавеза националног театра је да на сваки начин покуша да учествује у свим мјерама којима се наше друштво бори против пандемије вируса корона, те да на психолошком нивоу буде партнер нашим грађанима да превазиђу тјескобу која је неминовна због боравка у својим домовима. Како су у нашем фокусу дјеца, јер се укупна ситуација неминовно одражава и на њихово расположење и енергију, настојимо да и ове недјеље буду уз мале екране, с глумцима и јунацима маштовитих прича и бајки - навели су из ДПРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана