Tužni prizori ispred doma Tine Tarner: U ovoj kući je preminula “kraljica rokenrola” FOTO

G.S.
Tužni prizori ispred doma Tine Tarner: U ovoj kući je preminula “kraljica rokenrola” FOTO

U Švajcarskoj, ispred kuće slavne pevačice Tine Tarner koja je preminula danas nakon duge bolesti, fanovi ostavljaju cveće i svijeće.

 Ispred kapija Tininog doma u Kusnahtu kod Ciriha već satima dolaze fanovi i opraštaju se od “kraljice rokenrola”, koja je preminula u 83. godini.

Tina Tarner je rođena 1939. godine kao Ana Mej Bulok u gradiću Braunsvilu u saveznoj državi Tenesi. Svjetsku karijeru započela je nastupajući 1960-ih sa svojim tadašnjim suprugom Ajkom Tarnerom, od kojeg je trpjela nasilje. Tina se od Ajka razvela 1978. i nastavila da postiže još veći uspjeh kao solista.

Često se prisjećala trauma koje je trpela tokom braka sa Ajkom i maltretiranja kojem je svakodnevno bila izložena.

“Koristio je moj nos kao vreću za udaranje toliko puta da sam osjećala ukus krvi koja mi je tekla niz grlo dok sam pjevala”, napisala je ona u svojim memoarima.

Tokom svoje blistave solo karijere Tina Tarner je razbijala barijere budućim generacijama crnih žena u svijetu profesionalne muzike. Bila je prva prva crna umjetnica koja se pojavila na naslovnoj strani časopisa “Roling stoun” i nazivana je “kraljicom rokenrola” jer je svojim energičnim scenskim nastupima i moćnom, jedinstvenim glasom osvajala publiku širom svijeta.

Tina Tarner je osvojila osam Gremi nagrada i uvrštena je u Kuću slavnih rokenrola 2021. godine kao solo izvođač.

Pred srpskom publikom je nastupala tri puta - prvi put 1974. godine, potom 1978. a poslednji put je gostovala u Beogradu 1990. godine.

Sreću u privatnom životu uspjela je da pronađe sa svojim drugim mužem, njemačkim muzičkim producentom Ervinom Bakom za koga se udala 2013. godine, prenosi Telegraf.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana