Novi album "Dip parpla": Misteriozni naslov i novi gitarista

B.P.
Novi album "Dip parpla": Misteriozni naslov i novi gitarista

LONDON - Britanske rok ikone "Dip parpl" objavile su detalje svog novog albuma pod misterioznim nazivom "=1", a koji izlazi 19. jula.

U pitanju je prvi album benda na kojem se pojavljuje novi gitarista Sajmon Mekbrajd, koji je zamijenio Stiva Morzea 2022. godine, a bend je potvrdio da suština grupe ne zavisi od bilo kojeg pojedinačnog člana.

- Bend "Dip parpl" je više od njegovih članova, a album "=1" predstavlja suštinu i stav njihove inkarnacije iz sedamdesetih, vjerovatno više od bilo kojeg drugog albuma u skorijem sjećanju. Sa legendarnim Bobom Ezrinom koji je još jednom producirao, ploča evocira klasični zvuk pionirskog benda, bez oslanjanja na nostalgiju. Zagonetni naslov "=1" simbol je ideju da se u svijetu koji postaje sve složeniji sve na kraju pojednostavljuje do jedne, ujedinjene suštine. Sve je jednako jednom - piše u saopštenju grupe. Album će biti najavljen singlom koji izlazi 30. aprila, a osim striminga biće dostupan u širokoj lepezi fizičkih formata. Uključujući CD+DVD verziju, CD, dvostruki crni vinil, ograničeno izdanje ljubičastog dvostrukog vinila i ograničeno izdanje prozirnog dvostrukog vinila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana