Poslušajte i pogledajte poslednju pjesmu legendarnih „Bitlsa" (VIDEO)

Branislav Predojević
Poslušajte i pogledajte poslednju pjesmu legendarnih „Bitlsa" (VIDEO)

BANjALUKA - Posljednja pjesma legendarnih „Bitlsa", pod nazivom „Now and Then", od juče je dostupna za slušanje a sada je dobila i prateći video spot

Sva četiri člana benda mogu se čuti na novoj numeri, uz arhivske snimke  Džona Lenona  i  Džordža Harisona , kao i novedoprinose  Pola Makartnija  i  Ringa Stara . 

Kratki dokumentarni film o snimanju filma „ Now and Then" objavljen je ranije ove sedmice, a sada pjesmu prati i muzički spot u režiji slavnog Pitera Džeksona. 

Prije nego što je ubijen 1980.godine, Lenon je snimio brojne demo kasete u svom domu u Njujorku. 

Nekoliko od njih, uključujući "Now and Then", preostalim članovima Bitlsa dala je Lenonova udovica, Joko Ono . Nažalost, u slučaju "Now and Then", smatralo se da je nemoguće odvojiti Lenonov vokal od njegovog sviranja klavira, što je kasetu učinilo neupotrebljivom. 

Dva druga demo snimka, " Free as a Bird" i " Real Love ", uspjeli su biti završeni i objavljeni tokom 90-ih godina prošlog vijeka, ali je " Now and Then " odložen otprilike narednih 30 godina. 

Tokom 2021. godine, Džeksonov  filmski tim je uveo novu vrstu tehnologije miksanja za dokumentarnu seriju „Get Back", nagrađenu „EMI" nagaradom. 

Pomoću ove tehnike Džekson je mogao razvrstati pojedinačne glasove, instrumente i druge zvukove kako bi se zvuk mogao pravilno miksati. Mekartni je tada iznio ideju korištenja iste tehnologije za „ Now and Then ". 

Upalilo je i on i Star su službeno završili pjesmu.

- Evo ga, Džonov glas, kristalno jasan. Prilično je emotivno. Bilo je to najbliže što ćemo ikada doći da ga vratimo u sobu, tako da je bilo veoma emotivno za sve, rekao je Mekartni.

POSLUŠAJTE PJESMU

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana