Braća Božić snimili pjesmu "Božić, Božić kakav divan dan" (VIDEO)

Tanjug
Foto: Printskrin

BEOGRAD – Rođena braća David i Dimitrije Božić zajedno izvode novu pjesmu posvećenu Isusovom rođenju naziva "Božić, Božić kakav divan dan" autora Bojana Milićevića, koja je objavljena danas, saopšteno je iz autorskog tima.

Specifičnost ove numere jeste što je pevaju dva dječaka, dva rođena brata - David koji ima svega deset i Dimitrije koji je napunio samo šest godina. 

David i Dimitrije muzikom se bave od svoje četvrte godine. 

Snimili su i spot za pesmu "Božić Božić kakav divan dan", koji je danas premijerno prikazan.  

Muziku i tekst koje su braća otpjevali i spremili za božićne praznike, napisao je poznati muzičar i autor Bojan Milićević, nekada član sarajevske pop rok grupe "Regina", kao bubnjar.

Aranžman je uradio Ninoslav Ademović, a prateće vokale otpjevali su omladinci hora crkve Sveti Vasilije Ostroški sa Bežanijske kose.  

David Božić svira klavir, član je i solista hora "Kolibri", učenik muzičke škole "Stanković" u Beogradu i osvojio je mnoge nagrade.

Tokom maja 2023. godine postao je laureat takmičenja "Mladi Virtuoz". 

Na memorijalnom takmičenju "Andrija Čikić" skoro je osvojio drugu nagradu i tada je izveo svoju kompoziciju "Nebeski put". 

Prošle godine je sa majkom Katarinom i bratom Dimitrijem nastupao na "Danima porodice" u Beogradu. 

Odličan je đak, igra košarku i tenis i čtecira u crkvi Svetog Vasilija na Bežanijskoj Kosi. 

Dimitrije Božić je prvi razred u osnovnoj školi  "Borislav Pekić" u Beogradu. Pjevačke nastupe imao je sa tri godine, a od četvrte je član i solista u "Kolibrima".

Dječak Dimitrije je pobjednik takmičenja "Minja Subota", gdje je nastupio sa maminom numerom "Četiri čarobne reči". Takođe, Dimitrije je napisao i pesmu posvećenu Patrijarhu Porfiriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana