Uspješna godina za “Semberiju”: Publika prepoznaje i cijeni kulturu

Ljiljana Aleksić
Uspješna godina za “Semberiju”: Publika prepoznaje i cijeni kulturu

BIJELjINA - Centar za kulturu “Semberija” iza sebe ima uspješnu godinu, ostvarene ciljeve i mnogo održanih događaja, a prema riječima direktorice Slađane Lekić, značajno tome doprinijelo je što je tokom protekle godine odigrano 28 predstava za odrasle i 75 dječijih predstava.

- Održali smo 42 novogodišnja dječija programa, održali smo i 18. pozorišni Festival “Dani komedije”, Peti festival srednjoškolskih predstava “Udahni kulturu”, Treći dječiji pozorišni festival “Čupava bajka”, Petu manifestaciju “Otvorena scena” i 32 koncerta klasične muzike. Prikazano je 19  filmova u 40 projekcija - navela je ona.

Kako je naglasila, i tokom ove godine svi posjetioci će moći da uživaju u brojnim kulturnim dešavanjima, ali smatra da će i ove godine nešto veća posjećenost biti vezana za događaje u kojima gostuju poznata imena.

- Nama je drago što kultura u ovom gradu živi i što publika prepoznaje dobre događaje pa su i sale pune. Ipak, publika najčešće dolazi na predstave ili događaje u kojima su glavni akteri poznata imena. Ako to nije slučaj posjeta je slabija - naglasila je Lekićeva.

Ona dodaje i to da su u toku pripreme za 19. Pozorišni festival “Dani komedije” koji će biti održan od 23. do 27. marta.

Na smotri će biti prikazano pet predstava. Festival će biti otvoren predstavom “Noćna straža” Ateljea 212 iz Beograda. Drugi dan festivala predviđen je za predstavu “Šta ćemo sad?” Jugoarta iz Beograda, treći za komad Narodnog pozorišta RS “Naši dani”, četvrti za “Šampione” beogradskog pozorišta “Kart blanš”. Festival će zatvoriti predstava Zvezdara teatra “Hipnoza jedne ljubavi”. Lj. A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana