Успјешна година за “Семберију”: Публика препознаје и цијени културу

Љиљана Алексић
Успјешна година за “Семберију”: Публика препознаје и цијени културу

БИЈЕЉИНА - Центар за културу “Семберија” иза себе има успјешну годину, остварене циљеве и много одржаних догађаја, а према ријечима директорице Слађане Лекић, значајно томе допринијело је што је током протекле године одиграно 28 представа за одрасле и 75 дјечијих представа.

- Одржали смо 42 новогодишња дјечија програма, одржали смо и 18. позоришни Фестивал “Дани комедије”, Пети фестивал средњошколских представа “Удахни културу”, Трећи дјечији позоришни фестивал “Чупава бајка”, Пету манифестацију “Отворена сцена” и 32 концерта класичне музике. Приказано је 19  филмова у 40 пројекција - навела је она.

Како је нагласила, и током ове године сви посјетиоци ће моћи да уживају у бројним културним дешавањима, али сматра да ће и ове године нешто већа посјећеност бити везана за догађаје у којима гостују позната имена.

- Нама је драго што култура у овом граду живи и што публика препознаје добре догађаје па су и сале пуне. Ипак, публика најчешће долази на представе или догађаје у којима су главни актери позната имена. Ако то није случај посјета је слабија - нагласила је Лекићева.

Она додаје и то да су у току припреме за 19. Позоришни фестивал “Дани комедије” који ће бити одржан од 23. до 27. марта.

На смотри ће бити приказано пет представа. Фестивал ће бити отворен представом “Ноћна стража” Атељеа 212 из Београда. Други дан фестивала предвиђен је за представу “Шта ћемо сад?” Југоарта из Београда, трећи за комад Народног позоришта РС “Наши дани”, четврти за “Шампионе” београдског позоришта “Карт бланш”. Фестивал ће затворити представа Звездара театра “Хипноза једне љубави”. Љ. А.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана