Umrla glumica i pjevačica Sanda Langerholz

Tanjug
Umrla glumica i pjevačica Sanda Langerholz

ZAGREB - U 91. godini života umrla je jugoslovenska i hrvatska glumica i pjevačica Sanda Langerholz, najpoznatija po ulogama u mjuziklu "Jalta, Jalta", filmovima "Ispod crte", "Zlatne godine", "Vlakom prema jugu"... prenose hrvatski mediji.

Sanda Langerholz rođena je 1932. godine u Zagrebu, a u dugogodišnjoj karijeri ostala je najpoznatija je po nastupu u mjuziklu "Jalta, Jalta", gde je glumila i pjevala ulogu Nine Filipovne, domarke u vilo gdje se održala konferencija na kojoj su Staljin, Čerčil i Ruzvelt djelili svijet.

Glumila je u brojnim filmovima kao što su "Ispod crte", "Zlatne godine", "Vlakom prema jugu" , "Sasvim malo skretanje" i "Slučajna romanca", takođe je vodila televizijsku emisiju "Ekran na ekranu" s Ivanom Hetrichom od 1961. do 1970. godine.

Na Državnoj muzičkoj školi 1954. završila je solo pjevanje, a studij glume 1956. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Glumila je u Narodnom kazalištu "August Cesarec" u Varaždinu, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a 1960. postala je stalna članica Zagrebačkoga kazališta Komedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana