Умрла глумица и пjевачица Санда Лангерхолз

Танјуг
Умрла глумица и пjевачица Санда Лангерхолз

ЗАГРЕБ - У 91. години живота умрла је југословенска и хрватска глумица и пјевачица Санда Лангерхолз, најпознатија по улогама у мјузиклу "Јалта, Јалта", филмовима "Испод црте", "Златне године", "Влаком према југу"... преносе хрватски медији.

Санда Лангерхолз рођена је 1932. године у Загребу, а у дугогодишњој каријери остала је најпознатија је по наступу у мјузиклу "Јалта, Јалта", где је глумила и пјевала улогу Нине Филиповне, домарке у вило гдје се одржала конференција на којој су Стаљин, Черчил и Рузвелт дјелили свијет.

Глумила је у бројним филмовима као што су "Испод црте", "Златне године", "Влаком према југу" , "Сасвим мало скретање" и "Случајна романца", такође је водила телевизијску емисију "Екран на екрану" с Иваном Хетрицхом од 1961. до 1970. године.

На Државној музичкој школи 1954. завршила је соло пјевање, а студиј глуме 1956. на Академији драмске умјетности у Загребу.

Глумила је у Народном казалишту "Аугуст Цесарец" у Вараждину, у Загребачком казалишту лутака, а 1960. постала је стална чланица Загребачкога казалишта Комедија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана