“Stanja/States” pred Trebinjcima

M. M.
“Stanja/States” pred Trebinjcima

TREBINjE - Izložba slika “Stanja/States” akademskog slikara iz Banjaluke i urednika likovnog programa u Banskom dvoru Kulturnom centru Slobodana Vidovića, u petak će biti otvorena u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Prof. dr Nikola Šuica o ovoj izložbi zabilježio je da su ova djela objave intrigantnog osjećaja bivstvovanja i slikarske nadgradnje. Kako on navodi, naslikani motivi dospijevaju iz planetarnog raspona, koji svojim senzibilitetom objedinjuje melanholični osjećaj izmještenosti.

- Naslovljena u objedinjenju “Stanja” donose brižljiv zahvat realnih, ali slikarskim jezikom i zamišljanih svetova, prizora u obrascima koje prepoznajemo, ali ih isto tako uviđamo u naslojenosti medijskih fiksacija. Moguće je da se za stvaranje prizora uočava daleki trag fotografskog polazišta, preobraženog i dovedenog u opskurnu skalu odabranog kolorita, za svaku sliku zasebno, kroz statičnu mirnoću motivske izrazito precizne strukture. Nanosi boje su svakako deo izražajnosti izrade slike u njegovim ranijim ciklusima i pristupu nepredmetnog stihijskog poniranja u materiju - naveo je Šuica.

Izložba će biti otvorena u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana