“Стања/States” пред Требињцима

М. М.
“Стања/States” пред Требињцима

ТРЕБИЊЕ - Изложба слика “Стања/States” академског сликара из Бањалуке и уредника ликовног програма у Банском двору Културном центру Слободана Видовића, у петак ће бити отворена у галерији Културног центра Требиње.

Проф. др Никола Шуица о овој изложби забиљежио је да су ова дјела објаве интригантног осјећаја бивствовања и сликарске надградње. Како он наводи, насликани мотиви доспијевају из планетарног распона, који својим сензибилитетом обједињује меланхолични осјећај измјештености.

- Насловљена у обједињењу “Стања” доносе брижљив захват реалних, али сликарским језиком и замишљаних светова, призора у обрасцима које препознајемо, али их исто тако увиђамо у наслојености медијских фиксација. Могуће је да се за стварање призора уочава далеки траг фотографског полазишта, преображеног и доведеног у опскурну скалу одабраног колорита, за сваку слику засебно, кроз статичну мирноћу мотивске изразито прецизне структуре. Наноси боје су свакако део изражајности израде слике у његовим ранијим циклусима и приступу непредметног стихијског понирања у материју - навео је Шуица.

Изложба ће бити отворена у 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана