SPC: Akademija za umetnosti i konservaciju prima 18 studenata

Srna
SPC: Akademija za umetnosti i konservaciju prima 18 studenata

BEOGRAD - Visoka škola Akademija Srpske pravoslavne crkve (SPC) za umetnosti i konservaciju će u školskoj 2020/2021. godini na prvu godinu akademskih studija upisati 18 studenata.

Na sajtu SPC danas je objavljeno da će biti primljeno devet studenata na akreditovani studijski program Crkvene umetnosti i devet na akreditovani studijski program Obnova i čuvanje.

Prijemni ispit biće održan 17. i 18. juna, a dokumentacija i radovi sa prijavom za konkurs podnose se lično u Studentskoj službi Visoke škole SPC u Beogradu, ili elektronskim putem 11. i 12. juna od 10.00 do 14.00 časova.

Nastavno-umjetničko i naučno vijeće Akademije SPC je, poštujući odluke Vlade Srbije u vanrednim okolnostima, donijelo odluku da održavanje prijemnog ispita bude prilagođeno novonastalnoj situaciji.

Kandidati će biti oslobođeni polaganja praktičnog dijela prijemnog ispita, a obaveza onih koji pristupaju prijemnom ispitu je priprema mape radova.

Mapu sa radovima kandidati treba da donose prvi dan prijemnog ispita, a kandidati su u obavezi i da pristupe polaganju Katihizisa.

Akademija SPC za umetnosti i konservaciju od svog osnivanja 1993. godine izvela je više desetina diplomiranih likovnih umjetnika i konservatora, od kojih su neki izuzetno uspješni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana