СПЦ: Академија за уметности и консервацију прима 18 студената

Срна
СПЦ: Академија за уметности и консервацију прима 18 студената

БЕОГРАД - Висока школа Академија Српске православне цркве (СПЦ) за уметности и консервацију ће у школској 2020/2021. години на прву годину академских студија уписати 18 студената.

На сајту СПЦ данас је објављено да ће бити примљено девет студената на акредитовани студијски програм Црквене уметности и девет на акредитовани студијски програм Обнова и чување.

Пријемни испит биће одржан 17. и 18. јуна, а документација и радови са пријавом за конкурс подносе се лично у Студентској служби Високе школе СПЦ у Београду, или електронским путем 11. и 12. јуна од 10.00 до 14.00 часова.

Наставно-умјетничко и научно вијеће Академије СПЦ је, поштујући одлуке Владе Србије у ванредним околностима, донијело одлуку да одржавање пријемног испита буде прилагођено новонасталној ситуацији.

Кандидати ће бити ослобођени полагања практичног дијела пријемног испита, а обавеза оних који приступају пријемном испиту је припрема мапе радова.

Мапу са радовима кандидати треба да доносе први дан пријемног испита, а кандидати су у обавези и да приступе полагању Катихизиса.

Академија СПЦ за уметности и консервацију од свог оснивања 1993. године извела је више десетина дипломираних ликовних умјетника и консерватора, од којих су неки изузетно успјешни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана