Sonja Arsić Vukmanović dobitnica "Sovice"

Srna
Foto: srna

ISTOČNO SARAJEVO - Knjiga Sonje Arsić Vukmanović "O tome kako sam zavolela da čitam knjige i još o nečemu" pobijedila je na konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu i nagradu "Zlatna sovica", rekao je Srni portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta.

Kerleta je podsjetio da su u uži izbor ušli i bajka u stihu "Najvažnija zbrka", pod šifrom "Dvorac", te "Zvrči zvrčak/cvrči cvrčak", šifra "6274". On je napomenuo da je na konkurs za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu "Sovica" pristiglo 10 rukopisa.

Žiri u sastavu predsjednik Zorana Opačić, te Berislav Blagojević i Marijana Mitrić pročitali su rukopise, sastavili uži izbor i jednoglasno odlučili o pobjedniku. Kerleta je istakao da će proglašenje pobjednika biti upriličeno povodom obilježavanja 30 godina Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Književna nagrada izdavačke kuće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva "Sovica", obuhvata plaketu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana