Соња Арсић Вукмановић добитница "Совице"

Срна
Foto: срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Књига Соње Арсић Вукмановић "О томе како сам заволела да читам књиге и још о нечему" побиједила је на конкурсу за најбољу необјављену књигу за дјецу и награду "Златна совица", рекао је Срни портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Дејан Керлета.

Керлета је подсјетио да су у ужи избор ушли и бајка у стиху "Најважнија збрка", под шифром "Дворац", те "Зврчи зврчак/цврчи цврчак", шифра "6274". Он је напоменуо да је на конкурс за најбољу необјављену књигу за дјецу "Совица" пристигло 10 рукописа.

Жири у саставу предсједник Зорана Опачић, те Берислав Благојевић и Маријана Митрић прочитали су рукописе, саставили ужи избор и једногласно одлучили о побједнику. Керлета је истакао да ће проглашење побједника бити уприличено поводом обиљежавања 30 година Завода за уџбенике и наставна средства.

Књижевна награда издавачке куће Завод за уџбенике и наставна средства "Совица", обухвата плакету за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака књиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана