Put u prošlost Banjaluke: Knjiga Nadežde Lazarević-Kovačević promovisana u Banskom dvoru

M.M.
Put u prošlost Banjaluke: Knjiga Nadežde Lazarević-Kovačević promovisana u Banskom dvoru

BANjALUKA – Knjiga "DirižaBL – put u neispričanu prošlost Banjaluke, autorke Nadežde Lazarević-Kovačević promovisana je sinoć u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

"DirižaBL" je zbirka koju čine priče koje su poslužile kao scenario za dokumentarno-animirani serijal "Ko lepi san", čiji je autor i scenarista Nadežda Lazarević-Kovačević, a koji je realizovan u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

-"DirižaBL" je zbirka još neispričanih i nedopričanih priča, koja nas vraća u period Kraljevine Jugoslavije, kada je Banjaluka postala centar Vrbaske banovine i dobila arhitektonska i kulturna obilježja srednjoevropskog grada, kojima se i danas diči. Otkriva nam dešavanja 30-tih godina prošloga vijeka, koja su obilježila to vrijeme, ali i atmosferu u gradu za vrijeme, i neposredno poslije Drugog svjetskog rata, u čijem su epicentru žitelji Banjaluke, bez obzira na zanimanje, položaj, vjeru ili političko opredjeljenje – kazala je autorka Nadežda Lazarević-Kovačević.

O knjizi su osim autorke govorili Duško Pevulja, Ljiljana Mačkić i Zoran Pejašinović, a veče je upotpunjeno nastupom primadone Dunje Simić koja je nastupila uz klavirsku pratnju Mladena Jankovića.

S obzirom na to da je promocija priređena okviru obilježavanja jubilarnih 90 godina Banskog dvora, posjetioci su bili u prilici da pogledaju jednu od epizoda serijala "Ko lepi san"  koja govori o Banskom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana