Пут у прошлост Бањалуке: Књига Надежде Лазаревић-Ковачевић промовисана у Банском двору

М.М.
Пут у прошлост Бањалуке: Књига Надежде Лазаревић-Ковачевић промовисана у Банском двору

БАЊАЛУКА – Књига "ДирижаБЛ – пут у неиспричану прошлост Бањалуке, ауторке Надежде Лазаревић-Ковачевић промовисана је синоћ у концертној дворани Банског двора у Бањалуци.

"ДирижаБЛ" је збирка коју чине приче које су послужиле као сценарио за документарно-анимирани серијал "Ко лепи сан", чији је аутор и сценариста Надежда Лазаревић-Ковачевић, а који је реализован у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

-"ДирижаБЛ" је збирка још неиспричаних и недопричаних прича, која нас враћа у период Краљевине Југославије, када је Бањалука постала центар Врбаске бановине и добила архитектонска и културна обиљежја средњоевропског града, којима се и данас дичи. Открива нам дешавања 30-тих година прошлога вијека, која су обиљежила то вријеме, али и атмосферу у граду за вријеме, и непосредно послије Другог свјетског рата, у чијем су епицентру житељи Бањалуке, без обзира на занимање, положај, вјеру или политичко опредјељење – казала је ауторка Надежда Лазаревић-Ковачевић.

О књизи су осим ауторке говорили Душко Певуља, Љиљана Мачкић и Зоран Пејашиновић, а вече је употпуњено наступом примадоне Дуње Симић која је наступила уз клавирску пратњу Младена Јанковића.

С обзиром на то да је промоција приређена оквиру обиљежавања јубиларних 90 година Банског двора, посјетиоци су били у прилици да погледају једну од епизода серијала "Ко лепи сан"  која говори о Банском двору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана