Preminuo glumac Vili Garson iz serije Seks i grad

Tanjug
Foto: Agencije

NjUJORK - Glumac Vili Garson, najpoznatiji po ulozi lovca na talente Stenforda Blača iz serije Seks i grad umro je u 57. godini, saopštio je njegov sin.

U hit seriji HBO igrao je ulogu bliske prijateljice Keri Bredšou, koju je tumačila Sara Džesika Parker, a nedavno je radio na spin-of seriji And Just Like that (Samo tako), prenosi BBC.

Garson je bio poznat i po ulozi prevaranta Mozija u TV serijiWhite Collar ,a uzrok njegove smrti nije otkriven. Rođen kao Vilijam Garson Pašamant u Nju Džersiju 1964. godine, Garson je studirao glumu i magistrirao likovnu umjetnost. Karijeru glumca je počeo 1980-tih kada je dobijao manje uloge u nekoliko popularnih televizijskih serija, među kojima su Uzdravlje!, Porodične veze i Zakon u Los Anđelesu.

Pojavio se i u nekim od hit serija devedesetih, poput Dosijea Iks i Prijatelji. Emitovanje serije Seks i grad je počelo je 1998. godine, a Garson se od početka pojavljivao u ulozi Stenforda, a potom i u dva filma proisteklih iz serije.

Mario Kantone, koji je u seriji igrao Garsonovog partnera Entonija Marentina, napisao je na Instagramu: „Skrhan sam i preplavljen tugom.

Bio si Božji dar". Sintija Nikson, koja je u seriji igrala Mirandu Hobs, izjavila je da su svi voljeli Vilija i obožavali da rade sa njim.

Majkl Patrik King, izvršni producent serija Seks i grad i Samo tako, rekao je da je Garson radio „čak i dok je bio bolestan", ne navodeći detalje. Garson je takođe bio snažan zagovornik usvajanja, a 2009. godine je usvojio sina Nejtana, koji je na Instagramu objavio vest o smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana