Преминуо глумац Вили Гарсон из серије Секс и град

Танјуг
Foto: Агенције

ЊУЈОРК - Глумац Вили Гарсон, најпознатији по улози ловца на таленте Стенфорда Блача из серије Секс и град умро је у 57. години, саопштио је његов син.

У хит серији ХБО играо је улогу блиске пријатељице Кери Бредшоу, коју је тумачила Сара Џесика Паркер, а недавно је радио на спин-оф серији And Just Like that (Само тако), преноси ББЦ.

Гарсон је био познат и по улози преваранта Мозија у ТВ серијиWhite Collar ,а узрок његове смрти није откривен. Рођен као Вилијам Гарсон Пашамант у Њу Џерсију 1964. године, Гарсон је студирао глуму и магистрирао ликовну умjетност. Каријеру глумца је почео 1980-тих када је добијао мање улоге у неколико популарних телевизијских серија, међу којима су Уздравље!, Породичне везе и Закон у Лос Анђелесу.

Појавио се и у неким од хит серија деведесетих, попут Досијеа Икс и Пријатељи. Емитовање серије Секс и град је почело је 1998. године, а Гарсон се од почетка појављивао у улози Стенфорда, а потом и у два филма проистеклих из серије.

Марио Кантоне, који је у серији играо Гарсоновог партнера Ентонија Марентина, написао је на Инстаграму: „Скрхан сам и преплављен тугом.

Био си Божји дар". Синтија Никсон, која је у серији играла Миранду Хобс, изјавила је да су сви вољели Вилија и обожавали да раде са њим.

Мајкл Патрик Кинг, извршни продуцент серија Секс и град и Само тако, рекао је да је Гарсон радио „чак и док је био болестан", не наводећи детаље. Гарсон је такође био снажан заговорник усвајања, а 2009. године је усвојио сина Нејтана, који је на Инстаграму објавио вест о смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана