Otvoreni “Dani pozorišta”

SRNA
Otvoreni “Dani pozorišta”

BRATUNAC - Predstavom "Doktor Molijer", po tekstu Dušana Kovačevića i režiji Dušana Aškovića, a u izvođenju Amaterskog pozorišta "Raša Plaović" iz Uba, u Bratuncu su večeras otvoreni sedmi "Dani pozorišta", koji će trajati do 27. marta.

Pozorište iz Uba dobilo je priliku da otvori ovu manifestaciju kao nagradu za predstavu "Bajka o pozorištu", koja je glasovima bratunačke publike ocijenjena najboljom na prošlogodišnjim bratunačkim "Danima pozorišta".

Direktor Doma kulture u Bratuncu Igor Marković rekao je da će na "Danima pozorišta" biti odigrano pet amaterskih i jedna revijalna predstava.

On je podsjetio da je ovaj festival pokrenut 2017. godine sa ciljem promocije novoformiranog bratunačkog Amaterskog pozorišta "Milica Topalović", koje radi pod okriljem Doma kulture.

"Danas vidimo da je to bila odlična ideja jer pozorišni festival privlači sve više publike, pozorišta i sponzora. Biće odigrano šest kvalitetnih predstava, a publika će svojim glasovima i ove godine izabrati najbolju predstavu i najboljeg glumca festivala", rekao je Marković.

Na festivalu će nastupiti glumci iz Obrenovca, Ljubovije, Zvornika i Beočina.

Program će se završiti 27. marta kada će u produkciji beogradskog "Jugoarta" biti izvedena predstava "Ljubaf", koju igraju Elizabeta Đorevska, Branislav Zeremski i Dubravko Jovanović.

Organizator "Dana pozorišta" je Dom kulture Bratunac. /kraj/mp/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana