Отворени “Дани позоришта”

СРНА
Отворени “Дани позоришта”

БРАТУНАЦ - Представом "Доктор Молијер", по тексту Душана Ковачевића и режији Душана Ашковића, а у извођењу Аматерског позоришта "Раша Плаовић" из Уба, у Братунцу су вечерас отворени седми "Дани позоришта", који ће трајати до 27. марта.

Позориште из Уба добило је прилику да отвори ову манифестацију као награду за представу "Бајка о позоришту", која је гласовима братуначке публике оцијењена најбољом на прошлогодишњим братуначким "Данима позоришта".

Директор Дома културе у Братунцу Игор Марковић рекао је да ће на "Данима позоришта" бити одиграно пет аматерских и једна ревијална представа.

Он је подсјетио да је овај фестивал покренут 2017. године са циљем промоције новоформираног братуначког Аматерског позоришта "Милица Топаловић", које ради под окриљем Дома културе.

"Данас видимо да је то била одлична идеја јер позоришни фестивал привлачи све више публике, позоришта и спонзора. Биће одиграно шест квалитетних представа, а публика ће својим гласовима и ове године изабрати најбољу представу и најбољег глумца фестивала", рекао је Марковић.

На фестивалу ће наступити глумци из Обреновца, Љубовије, Зворника и Беочина.

Програм ће се завршити 27. марта када ће у продукцији београдског "Југоарта" бити изведена представа "Љубаф", коју играју Елизабета Ђоревска, Бранислав Зеремски и Дубравко Јовановић.

Организатор "Дана позоришта" је Дом културе Братунац. /крај/мп/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана