Održan solistički koncert na harmonici Ljubice Timanović

Srna
Foto: srna

DOBOJ - Harmonika je mlad, ali veoma moćan instrument, dok je mišljenje da se vezuje isključivo za narodni melos, neutemeljeno, rekla je nastavnik u Osnovnoj muzičkoj školi "Markos Portugal" u Doboju Ljubica Timanović.

Timanovićeva je rekla novinarima da se harmonikom mogu svirati razni žanrovi iz različitih epoha uključujući i klasiku.

"Harmonika je instrument star tek stotinu godina ali je našla svoje mjesto kod nas jer je `srčan` insturment", izjavila je Timanovićeva, koja je sinoć održala solistički koncert u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje.

Ona kaže da se radi o didaktičkom koncertu za koji je probrala odgovarajuće minijature priihvatljive djeci uzrasta od šest do osam godina kako bi ih motivisala da se opredijele za ovaj instrument.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Lidija Žarić ukazala je na svestranost Timanovićeve koja je i dirigent Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Bogoljublje" i Dječijeg crkvenog hora "Javor".

Prema njenim riječima, Timanovićevoj je uručena Svetosavska nagrada za izuzetne rezultate u školskoj 2018/2019. godini, a zahvaljujući predanim radom njeni učenici su dobitnici brojnih zapaženih međunarodnih nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana