Одржан солистички концерт на хармоници Љубице Тимановић

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - Хармоника је млад, али веома моћан инструмент, док је мишљење да се везује искључиво за народни мелос, неутемељено, рекла је наставник у Основној музичкој школи "Маркос Португал" у Добоју Љубица Тимановић.

Тимановићева је рекла новинарима да се хармоником могу свирати разни жанрови из различитих епоха укључујући и класику.

"Хармоника је инструмент стар тек стотину година али је нашла своје мјесто код нас јер је `срчан` инстурмент", изјавила је Тимановићева, која је синоћ одржала солистички концерт у добојском Центру за културу и образовање.

Она каже да се ради о дидактичком концерту за који је пробрала одговарајуће минијатуре приихватљиве дјеци узраста од шест до осам година како би их мотивисала да се опредијеле за овај инструмент.

Директор Центра за културу и образовање Лидија Жарић указала је на свестраност Тимановићеве која је и диригент Српског црквеног пјевачког друштва "Богољубље" и Дјечијег црквеног хора "Јавор".

Према њеним ријечима, Тимановићевој је уручена Светосавска награда за изузетне резултате у школској 2018/2019. години, а захваљујући преданим радом њени ученици су добитници бројних запажених међународних награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана