Održan onlajn godišnji koncert KUD-a "Most"

Srna
Foto: esrebranica.ba

BRATUNAC- Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Most" iz Bratunca održalo je treći godišnji koncert i predstavilo rad i koreografije koje izvode folklorne i muzička sekcija povodom praznika Svetog Jovana Zlatoustog, slave i Dana KUD-a.

Koncert je organizovan sinoć, onlajn, zbog epidemije virusa korona.

Da ne bi prekinuli tradiciju održavanja godišnjih koncerata i da bi prikazali koje su koreografije pripremili u godini pandemije, u KUD-u su odlučili da snime nastupe svojih sekcija na probama i da onlajn koncert prikažu publici.

Ovom prilikom saopšteno je i kome su dodijeljene zahvalnice društva, odnosno pojedincima i kolektivima koji pružaju podršku radu "Mosta".

KUD "Most" formiran je prije tri godine spajanjem folklornog ansambla Srpskog dobrotvornog i kulturnog društva "Sveti Vasilije Veliki" i nekadašnjeg bratunačkog KUD-a "Mladost".

Za kratko vrijeme, "Most" je okupio oko 200 članova i zabilježio dobre rezultate, te nastupe širom Republike Srpske i Srbije, a gostovali su i u Grčkoj.

Ove godine, zbog virusa korona, rad KUD-a "Most" više puta je prekidan i nastavljan radi sprovođenja mjera zaštite od širenja pandemije i nije bilo javnih nastupa, gostovanja i putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana