Одржан онлајн годишњи концерт КУД-а "Мост"

Срна
Foto: esrebranica.ba

БРАТУНАЦ- Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Мост" из Братунца одржало је трећи годишњи концерт и представило рад и кореографије које изводе фолклорне и музичка секција поводом празника Светог Јована Златоустог, славе и Дана КУД-а.

Концерт је организован синоћ, онлајн, због епидемије вируса корона.

Да не би прекинули традицију одржавања годишњих концерата и да би приказали које су кореографије припремили у години пандемије, у КУД-у су одлучили да сниме наступе својих секција на пробама и да онлајн концерт прикажу публици.

Овом приликом саопштено је и коме су додијељене захвалнице друштва, односно појединцима и колективима који пружају подршку раду "Моста".

КУД "Мост" формиран је прије три године спајањем фолклорног ансамбла Српског добротворног и културног друштва "Свети Василије Велики" и некадашњег братуначког КУД-а "Младост".

За кратко вријеме, "Мост" је окупио око 200 чланова и забиљежио добре резултате, те наступе широм Републике Српске и Србије, а гостовали су и у Грчкој.

Ове године, због вируса корона, рад КУД-а "Мост" више пута је прекидан и настављан ради спровођења мјера заштите од ширења пандемије и није било јавних наступа, гостовања и путовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана