Nova knjiga Predraga Vujića “S tobom imam sve, bez tebe sam ništa”

Srna
Nova knjiga Predraga Vujića “S tobom imam sve, bez tebe sam ništa”

BOSANSKI PETROVAC - Profesor pravoslavne vjeronauke u Bosanskom Petrovcu Predrag Vujić objavio je knjigu pod nazivom “S tobom imam sve, bez tebe sam ništa”, u kojoj većini zauzimaju žitije u stihu, kao i dvije poeme garavičkim i mučenicima Petrovačke ceste.

Autor je rekao  da je u knjizi, koja je izašla iz štampe, proslavljena bezvremena bogočovječanska ljubav.

“U sjeni borbe sa trenutnim virusom zaboravili smo druge opasne viruse, a to su gordost, samoljublje, ništavilo i besmisao. Terapija za liječenje ovih virusa je jednostavna i svima dostupna, a to je zagrljaj. Zagrljaj koji uvodi u život, u ljubav, bezvremenu i vječnu. Tu ljubav pronašao sam u Bogu, Crkvi i svetima”, naglašava Vujić.

Osim mnogobrojnih svetitelja čiju ljubav je opjevao, pjesnik u svojim stihovima proslavlja i ljubav garavičkih mučenika, kojima je napisao poemu “Garavice, mošti bez kivota”.

Vujić je posebnu poemu posvetio i mučenicima Petrovačke ceste.

U knjizi se nalazi i nekoliko pjesama o Kosovu i Metohiji, otadžbini svetosavske i svetilazarevske vječne ljubavi.

Knjiga je objavljena uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog i rmanjskog Sergija i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Recenziju potpisuje Marko Radaković, pravoslavni teolog i katiheta iz Sombora.

Predrag Vujić, profesor pravoslavne vjeronauke u srednjim školama u Ribniku i Bosanskom Petrovcu, do sada je objavio dvije zbirke poezije - “Nebeska oblasti teologije i istorije u domaćim časopisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana