Нова књига Предрага Вујића “С тобом имам све, без тебе сам ништа”

Срна
Нова књига Предрага Вујића “С тобом имам све, без тебе сам ништа”

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Професор православне вјеронауке у Босанском Петровцу Предраг Вујић објавио је кнјигу под називом “С тобом имам све, без тебе сам ништа”, у којој већини заузимају житије у стиху, као и двије поеме гаравичким и мученицима Петровачке цесте.

Аутор је рекао  да је у књизи, која је изашла из штампе, прослављена безвремена богочовјечанска љубав.

“У сјени борбе са тренутним вирусом заборавили смо друге опасне вирусе, а то су гордост, самољубље, ништавило и бесмисао. Терапија за лијечење ових вируса је једноставна и свима доступна, а то је загрљај. Загрљај који уводи у живот, у љубав, безвремену и вјечну. Ту љубав пронашао сам у Богу, Цркви и светима”, наглашава Вујић.

Осим многобројних светитеља чију љубав је опјевао, пјесник у својим стиховима прославља и љубав гаравичких мученика, којима је написао поему “Гаравице, мошти без кивота”.

Вујић је посебну поему посветио и мученицима Петровачке цесте.

У књизи се налази и неколико пјесама о Косову и Метохији, отаџбини светосавске и светилазаревске вјечне љубави.

Књига је објављена уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког и рмањског Сергија и под покровитељством Министарства културе и информисања Србије.

Рецензију потписује Марко Радаковић, православни теолог и катихета из Сомбора.

Предраг Вујић, професор православне вјеронауке у средњим школама у Рибнику и Босанском Петровцу, до сада је објавио двије збирке поезије - “Небеска области теологије и историје у домаћим часописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана