Milici Borovčanin prva nagrada na literarnom konkursu

Srna
Milici Borovčanin prva nagrada na literarnom konkursu

ROGATICA - Sokočanka Milica Borovčanin dobitnik je prve nagrade na literarnom konkursu "Duhovnost i savremeni čovjek", koji je organizovalo Udruženje žena "Snop" iz Gučeva kod Rogatice, u okviru "Preobraženjskih dana".

Predsjednik ovog udruženja Slađana Ujić rekla je Srni da je druga nagrada pripala Dajani Pajić, a treća Nikoli Spajiću iz Rogatice.

Ujićeva je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je ove godine na konkurs pristiglo 13 radova i što je za razliku od prethodne odziv bio daleko veći.

Ona je naglasila da je tema "Duhovnost i savremeni čovjek" bila takva da su autori mogli šire da iskažu svoj umjetnički izraz.

Zamjenik načelnika opštine Rogatica Jelena Karadžić uručila je sinoć na duhovnoj večeri novčane nagrade najuspješnijim učesnicima konkursa.

Mlada sokolačka književnica Milica Borovčanin izjavila je Srni da joj još jedna nagrada u velikom nizu predstavlja zadovoljstvo i da je raduje što je "njena mala riječ našla odjeka i u susjednoj Rogatici".

Ona je navela da je naslov njenog rada bio i tema konkursa "Duhovnost i savremeni čovjek".

"Moj literarni rad pokazuje trenutak u kom se zalutali čovjek, koji se u svakom smislu udaljio od Boga, ponovo pronalazi", istakla je Borovčaninova.

Literarni konkurs "Duhovnost i savremeni čovjek" organizovali su Udruženje žena "Snop" iz Gučeva kod Rogatice, u saradnji sa opštinom Rogatica, Crkvenom opštinom Rogatica i Narodnom bibliotekom "Vojislav Lubarda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana